GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nickade till bakom ratten - räddades ur brinnande bil efter krock med träd

En kvinna som en eftermiddag i mitten av mars kör längs Flyebovägen förstår först inte vad det är som ligger i diket.
Publicerad 20 juli 2021
Räddningstjänsten släckte branden i bilens motorutrymme.
Räddningstjänsten släckte branden i bilens motorutrymme.
Foto: Ur Polisens förundersökning

Hennes första tanke är att det är en soptunna eller liknande, men när hon passerar ser hon att det ryker och vänder om för att undersöka saken. Hon inser då att det är en bil som har kört i diket, lagt sig på sidan och börjat brinna under motorhuven.

En persons händer och armar viftar från en ruta på bilen och tillsammans med en man som också precis anlänt lyckas kvinnan få ut bilens förare och rädda honom undan lågorna. En annan kvinna som också stannat till pratar med den skadade mannen, som klagar på smärta i ryggen.

Polis och räddningstjänst är snart på plats. Branden i den kraftigt skadade bilen släcks och fordonet bärgas.

Bilen blev skrot.
Bilen blev skrot.
Foto: Ur Polisens förundersökning

Föraren, en man i 55-årsåldern, klarade sig undan med en fraktur och en skada i en ryggkota. I förhör säger han att det ”nog inte hade gått så bra om han inte hade fått den hjälp han fick”, med tanke på att bilen börjat brinna.

Orsaken till olyckan: Mannen har nickat till och vaknat när bilen börjat skaka då den är i diket och på väg in i skogen.

Han säger sig vara evigt tacksam över att inte ha krockat med någon då han kom över i mötande körfält, varefter han kört ned i diket och kolliderat med ett träd vilket fått bilen att lägga sig på sidan.

Fyra månader efter olyckan har nu mannen åtalats för vårdslöshet i trafik, vilket han också erkänner. Åklagaren föreslår dagsböter på drygt 10 000 kronor som påföljd.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.