Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Noah, 12, tävlar i Wild Kids: ”Ett minne för livet”

Wilds Kids med Ola Lindholm i spetsen är något som vi många minns. I fjol bytte programmet spår för att byta SVT mot TV4. Nu sänds ytterligare en säsong av programmet och då finns Nybrograbben Noah Barkstedt med bland deltagarna.
– Efteråt känner jag att jag har blivit en mycket bättre lagkamrat, säger han.
Noah Barkstedt från Nybro syns snart i tv-programmet Wild Kids.
Noah Barkstedt från Nybro syns snart i tv-programmet Wild Kids.
Foto: Wilhelm Nilsson

Tävlingar och utmaningar är något som Noah Barkstedt, 12, från Nybro drivs av. Därför var han inte blyg att söka till Wild Kids när TV4 efterlyste deltagare till programmet. Noah var dock inte den enda som tog initiativet. Närmre 7 000 andra barn var redo att ge sig ut i vildmarken. Trots den tuffa konkurrensen – gick den inte bet på Noah Barkstedt.

Den idrottstokige tolvåringen fick glömma sportandet och skolan för ett tag, när han i början av hösten tog sitt pick och pack för att dra till Hälsingland. Där väntade tre veckors filminspelning, nya vänner och ett äventyr som varenda unge drömmer om. En upplevelse som på förhand kunde kännas obekväm.

– Jag trodde det skulle bli jobbigt att vara iväg så länge utan föräldrarna. Men det gick bra. Sedan var man lite nervös över att man skulle filmas, men det var något man inte tänkte på så mycket där, säger Noah.

Man tvingades bli nära vänner – på så sätt skaffade jag många nya kompisar.

Wild Kids går ut på att två lag tävlar mot varandra i olika utmaningar. Fördelaktigt är därför att lagkamraterna kommer överens och kan jobba ihop som ett lag. Innan resan till Hälsingland var just lagsammanhållningen ett orosmoln över Nybrokillen, då han är en van lagidrottare i simning och innebandy.

– Det blev bättre än förväntat faktiskt. Man tvingades att bli nära vänner och på så sätt skaffade jag mig också många nya vänner. Efteråt känner jag att jag har blivit en mycket bättre lagkamrat och fysiskt starkare, berättar han.

När han kom tillbaka från skolan var det avundsjuka kompisar och många frågor som väntade. Dessutom en hel del skolarbete, ”men det var det värt”, menar Noah som rekommenderar fler till att söka till programmet.

– Det är ett minne för livet! Om man kommer med i Wild Kids ska man vara sig själv – det hjälper en i slutändan. Dessutom är det viktigt att kommunicera, så var inte blyg.

Hur det går för Noah och hans lagkamrater får vi veta inom kort. Den 15 januari sänds det första programmet.

Läs mer