Nybro: Dubbla bilstölder – lämnade nycklarna i bilen

Två bilstölder inträffade i Nybro kommun efter att förarna lämnat nycklarna i bilarna.
Publicerad 21 oktober 2020
Foto: Agnes Aronsson

Två bilstölder inträffade under tisdagen i Nybro kommun. Vid 06.30-tiden på tisdagen ställde en person sin arbetsbil på Banérgatan i Nybro och nycklarna satt kvar i bilen. Bilen stals, men anträffades senare samma dag av en bekant till personen. Bilen återfanns på Transportvägen och polisen kunde överlämna den till ägaren.

– Det fanns övervakningsfilm på två personer som lämnade fordonet på Transportvägen, men de gick inte att identifiera, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i Kalmar.

Senare samma dag, vid 16-tiden, stals en bil av äldre modell utanför Coop Alterbro. I bilen låg bland annat en mobiltelefon.

– De lämnade nycklarna i bilen och var inne och handlade i tio minuter. Bilen har inte anträffats och det finns ingen misstänkt, säger Robert Loeffel.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.