Annons

Nybro kommun startar en resursskola

Från och med nästa år planerar Nybro kommun att kunna ta emot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Kommunen har nu fått grönt ljus att starta en resursskola.
Publicerad 11 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Att kommunen ska starta upp den nya resursskolan klubbades under kommunfullmäktige. Sannolikt öppnar skolan upp för elever som går i årskurs 5-7 i vår. Den kommer sedan att byggas upp successivt under tre års tid. Fullt utbyggd ska skolan ha plats för 16 elever upp till gymnasieålder.

– Det kan finns möjlighet att starta resursskolan i mindre skala tidigare än läsårstart 24/25 beroende på när lokalerna är inflyttningsklara och personal är anställd. Det är många faktorer att ta hänsyn till i arbetet, säger skolchef Jimmy Rudelius i ett pressmeddelande.

Annons

Nu pågår rekrytering av personalen som ska vara med och bygga upp skolans verksamhet och arbetssätt. Kommunen har hittat två alternativa lokaler i Nybro tätort där skolan kan utrymmas. Nästa steg är att undersöka vilka anpassningar som behöver göras för lokalerna samt få in kostnadsförslag och tidsplan på genomförandet från Nybro Bostads AB. Utifrån detta kommer resursskolans placering och namn av att beslutas.

Eftersom antalet platser är begränsade kommer kommunen att gå igenom en mottagningsprocess innan elever kan erbjudas plats.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons