Nybro söker ny kommunchef: ”Erfaren, trygg och engagerande ledare”

Kommunchef Carina Åresved-Gustafsson lämnar under året sin tjänst för att gå i pension. Nu söker kommunen efter en ersättare.
Nybro • Publicerad 5 maj 2023
Kommunchef Carina Åresved-Gustafsson.
Kommunchef Carina Åresved-Gustafsson.Foto: Nybro kommun

”Är du en erfaren, trygg och engagerande ledare med god förståelse för politiska beslutsprocesser?”, frågar sig Nybro kommun i jobbannonsen.

Nu söker Nybro kommun med ljus och lykta efter en ny kommunchef efter Carina Åresved-Gustafsson som ska gå i pension efter fem år som chef.

– Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik tid som kommunchef. Både stora och små frågor har hanterats. Jag tycker det är enormt roligt att få arbeta i en kommun med alla dessa verksamheter och medarbetare, säger Carina Åresved-Gustafsson i ett pressmeddelande.

– Våra medarbetare gör stor nytta för alla våra kommuninvånare och har de viktigaste jobben som finns. Nybro är en lagom stor kommun och jag har trivts väldigt bra. Jag har också haft väldigt bra medarbetare och politiker som jag kommer sakna.

”Vi söker en ledare som vill och kan bedriva utveckling i gott samspel med politik och medarbetare. Du har väldokumenterade ledarerfarenheter från offentlig organisation samt god förståelse för politiska beslutsprocesser. Du har adekvata kunskaper om de lagar och avtal som omger det kommunala uppdraget liksom god kunskap inom ekonomi”, är en del av vad kommunen söker.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.