Nybro: Stökigt när granne besökte lägenhetsfest

En 50-årig man i Nybro åtalas för misshandel, ofredande och hemfridsbrott.
Publicerad 19 maj 2021
Enligt åtalet ringde mannen på och började misshandla folk när dörren öppnades. Arkivbild.
Enligt åtalet ringde mannen på och började misshandla folk när dörren öppnades. Arkivbild.Foto: Trullsa/Mostphotos

I slutet av oktober festade fyra personer i en lägenhet i Nybro: lägenhetsinnehavaren, hennes pojkvän och två kompisar. Runt midnatt knackade det på dörren och när kvinnan tittade genom titthålet fick hon syn på en granne som tidigare hade klagat på hög ljudvolym.

Enligt personerna i lägenheten så fick pojkvännen direkt ett knytnävsslag i ansiktet då han öppnade dörren, och strax därefter ett slag i bröstet. ”Jag försöker sova, klockan är mycket, ni ska hålla käften” sägs vara grannens budskap. Han ska hinna slå till en av de andra männen i ansiktet och den tredje på armarna innan har går därifrån.

50-åringen själv menar att detta inte stämmer. Han säger i förhör att han har mått dåligt ett tag och haft störd nattsömn på grund av högljudda och återkommande fester i den aktuella lägenheten. Den här natten har det låtit som att ett brott, en våldtäkt eller dylikt, har pågått i lägenheten och han har gått dit för att undersöka saken. När dörren öppnas möts han av tre hotfulla män som rusar mot honom och han kan då möjligtvis ha knuffat dem några gånger. En av männen hotar att slå honom med en flaska och när han springer ut ur lägenheten får han flaskan kastad i ryggen.

Kvinnan har flyttat och enligt mannen är det nu lugnt i huset. Mannen har åtalats för misshandel, ofredande och hemfridsbrott, vilket han anser är orättvist.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.