Annons

Nybrobo brottade ner och envarsgrep misstänkt cykeltjuv

I september förra året envarsgrep en Nybrobo en misstänkt cykeltjuv. Nu åtalas den misstänkta cykeltjuven för försök till stöld vid Kalmar tingsrätt.
Publicerad 22 februari 2022
MontageFoto: Polisens förundersökning

I förhör berättar cykelägaren hur han en kväll plötsligt hör ett larm tjuta från innergården till sin bostad i Nybro. Han förstår att det är larmet till sin cykel som låter och han går ut i trapphuset för att titta ut genom fönstret som vetter mot cykelstället. Där ser han en man stå framåtböjd över hans cykel.

Cykelägaren springer ut och skriker mot den misstänkta tjuven som står med en avbitartång i sin hand. Den misstänkta tjuven försöker fly, men kommer inte långt. Cykelägaren knuffar mannen över cykelstället, brottar ner honom och inväntar polis. Tjuven ser sig besegrad och är vid tidpunkten varken hotfull eller aggressiv, enligt cykelägaren.

När polis anlände var det lugnt på platsen. Den misstänkta tjuven, som är i 30-årsåldern, erkänner brottsmisstanken om försök till stöld. Han berättar i förhör att en kille skulle betala honom 3 000 kronor för cykeln. Han gjorde detta för ha råd att betala sin hyra. Han ville dock inte uppge vem som skulle betala honom pengarna för cykeln.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons