Nybros James Bond fick tag i exklusiv motorcykel – 250 exemplar i hela världen

I samband med inspelningen av den nya James Bond-filmen tillverkades 250 exemplar av en specialanpassad motorcykel som syns i filmen. Nybros egna James Bond – Gunnar Schäfer – fick självklart tag i ett exemplar.
Publicerad 19 september 2021
Foto: Linus Gunnarsson

Skurkar, uppfinningar och snabba fordon som exploderar. Det är vanliga ingredienser i filmserien om James Bond. Den 30 september är det premiär för den nya filmen No Time To Die.

Någon som har stenkoll på den brittiska spionen är Gunnar Schäfer, grundaren av James Bond-museet i Nybro.

– Jag tror detta blir lite av en uppföljare till Spectre och en avslutning på Daniel Craigs tid som James Bond. Det florerade ett rykte om att Bond skulle dö i den här filmen. Men de satte producenterna Barbara Broccoli och Michael G. Wilson stopp för och bytte ut regissören. Det var ett rykte som gick, att man ville att serien skulle få en ny skepnad och någon annan karaktär skulle axla James Bonds mantel, säger Gunnar Schäfer.

Den nya filmen börjar med att James Bond har lämnat sitt uppdrag och njuter av ett lite lugnare tempo på Jamaica. Dock blir vilan kortvarig då hans gamla vän Felix Leiter från CIA söker upp Bond för att få hjälp med att rädda en kidnappad forskare. I filmen kommer vi att få se James Bond köra en specialanpassad Triumph Scrambler 1200.

I samband med filminspelningen tillverkades 250 stycken Scrambler 1200 Bond Edition som gick till försäljning. Självklart fick Gunnar Schäfer tag i en av de eftertraktade motorcyklarna.

– Det var bara tur att jag fick tag i en. Jag kontaktade jag de som var ansvariga och de sa att de skulle göra sitt bästa. Några månader senare stod den här utanför museet. Den kommer att stå här och vara med på utställningar.

Förutom den exklusiva motorcykeln finns flera objekt från den nya filmen på museet, bland annat ett exemplar av Omega-klockan som James Bond har rund handleden och masken som den nya bondskurken, spelad av Rami Malek, bär för att dölja sitt ansikte.

Det kan alltså vara sista gången vi ser Daniel Craig som James Bond. För Gunnar är det ingen tvekan om vem som är hans favorit-Bond.

– Pappan är trots allt Sean Connery, det var han som startade alltihop. Sedan tilltalar Pierce Brosnan mig, mest för att han kom in i en period där man startade om Bondserien.

Gunnar ”James Bond” Schäfer ser fram emot den nya filmen.
Gunnar ”James Bond” Schäfer ser fram emot den nya filmen.
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.