Nybrosonen släpper ett sista album

Efter 43 år som artist släpps det sista albumet ”En annan väg” den 22 oktober.
Publicerad 13 oktober 2020
Roger Rönning
Roger RönningFoto: Pressfoto

Efter 43 år som soloartist och med 15 album i ryggen släpper Roger Rönning ett sista album den 22 oktober 2020. Plattan har fått titeln "En annan väg". Roger Rönning är uppvuxen i Nybro men bor numera i Stockholm.

Första bandet, Melvins, bildades i Nybro 1963. Det var ett coverband som framför allt spelade låtar av Kinks, men även blandade in låtar av Stones, Beatles och andra 60-tals band. Hans första soloalbum kom ut 1977 och producerades av Mikael Rickfors. Roger Rönning medverkade i sin tur på Rickfors första soloplatta och han var även medlem i Py Bäckmans band Py Gang.

I bagaget har han hits som ”Tiden bara går”, ”Det händer bara en gång” och ”Taxi 455” och musikaliskt inspireras han bland annat både av popmusik samt det tidiga 70-talets amerikanska singer/songwriter-våg. Den första singeln från nya skivan heter ”Jakobsgatan”.

På albumet "En annan väg" medverkar:

Roger Rönning (Sång/Gitarr) Gunnar Nordén (Bas/Keyboard), Mats Persson (Percussion/Sång), Peder Af Ugglas (Slidegitarr), Marianne Flynner (Sång) Stefan Petersson (Trumpet).

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.