Annons

NybroTeaterns inställda scenrevy blir film

Det som skulle ha blivit den fjärde Nybrorevyn tvingades ställas in på grund av pandemin. ”Då växte beslutet fram att vi gör en film av den”, säger Robin Sörbom från NybroTeatern.
Publicerad 31 juli 2020
Robin Sörbom hållandes en filmklappa utanför Folkan i Nybro.
Robin Sörbom hållandes en filmklappa utanför Folkan i Nybro.Foto: Anton Sörbom

Det som skulle ha blivit den fjärde Nybrorevyn tvingades ställa in på grund av pandemin. Den skulle ha spelats på Folkets hus i april, men sköts upp och hade nya datum i september. Med en dryg månad dit ser läget inte ljust ut.

– Vi insåg att vi inte kommer kunna spela på scen i september heller, och då var det dags att ställa om snabbt, säger Robin Sörbom som står för manus och produktion för revyn.

Annons

En uppskjuten revy slår hårt mot en liten förening som NybroTeatern, som är beroende av sin enda årliga större produktion. Nästa år firar NybroTeatern tio år som förening och fem år med Nybrorevyn, och därför planeras och arbetas det med en särskild jubileumsrevy. Av den anledningen kunde de inte skjuta upp årets revy till nästa år. De vill heller inte slopa hela årets revy.

– Man vill inte skrota den. Vi har ju jobbat ett år med den här revyn, och då växte beslutet fram att vi gör en film av den och lägger ut den på YouTube, fritt för alla att ta del av, säger Robin Sörbom som nu även tar över regin för filmversionen, efter Therés Nordström som regisserad revyn.

Så nu blir scenrevyn alltså en film, med titeln ”Slutstation: Nybro”! Filmningen påbörjas under fredagen den 31 juli och kommer fortgå under augusti och september. Filmen har premiär på YouTube senare under hösten. Efter det satsar de vidare på sin jubileumsrevy som de hoppas spelas nästa år.

– Det känns både tråkigt och roligt att det blir så här. Det känns aldrig roligt att slopa en hel föreställning, men ändå roligt att vi kan göra något av det. Vi får jobba med något som för oss är ett nytt format och det är kul att gå utanför ramarna, säger Robin Sörbom.

Flera personer i revyn har sysslat med film tidigare, och har en del erfarenhet av det.

– Först funderade vi på om vi skulle spela på scen och filma, men ska vi ändå filma den kan vi lika gärna göra den som en film, inspelad i de miljöer som sketcherna utspelar sig. Jag tror det här blir jättebra i slutändan, säger Robin Sörbom.

Manuset är i grunden det som var tänkt att spelas på scen, men har anpassats efter filmformatet. De har också skrivit om några sketcher på ett sätt som gör sig bättre framför kameran, eftersom de nu har möjlighet att nyttja miljöer på ett annat sätt.

Var kommer ni spela in filmen?

– Vi börjar spela in den första scenen i dag och vi passar på att filma utomhusscener medan det är sommar och sol kvar. Vi kommer vara lite överallt i Nybro med omnejd, men vi kommer till exempel synas på torget och på andra centrala platser i stan.

Anton Sörbom står för kamera och klippning, och skådespelarna är desamma som i revyn - Thea Lundgren, Caroline Ekström, Therés Nordström, Patrik Gräns, Ludvig Nyberg, Oscar Cansund och Robin Sörbom.

Robin Sörbom hållandes en filmklappa utanför Folkan i Nybro.
Robin Sörbom hållandes en filmklappa utanför Folkan i Nybro.Foto: Anton Sörbom

Annat från NybroTeatern:

För att underhålla publiken har de varje fredag under sommaren släppt videoklipp på Youtube under parollen Fredagssläppet. Det har både varit nyinspelade sketcher och en del outgivet från tidigare revyer. Den digitala underhållningen kommer fortsätta under året.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons