Vittne hotades av tjuv under pågående inbrott

Polisen ryckte under natten ut till ett pågående inbrott i Nybro.
Publicerad 24 maj 2023 • Uppdaterad 25 maj 2023
polisbilar, polis
polisbilar, polisFoto: Mostphotos/Michael Erhardsson

En anmälare kontaktade under natten till onsdagen polisen då den observerat ett pågående inbrott i en optikerbutik på Storgatan i Nybro. En okänd gärningsman sågs lämna butiken och försvann i riktning mot stationen.

– Vittnet hade vaknat av glaskross och tog sig ut på gatan samtidigt som tjuven var på väg att lämna butiken. I samband med detta blev tjuven verbalt hotfull och hotade vittnet, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Polisen ryckte ut vid 02.48 och flera polispatruller har varit på plats och sökt i området. Polisen uppger att gärningspersonen ska ha tillgripit solglasögon, men det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Polisen ska genomföra en brottsplatsundersökning, och en anmälan om stöld genom inbrott samt en anmälan om olaga hot upprättas.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.