Annons

Par fick falsk faktura om gravskötsel – polisen varnar för nya bedrägerimetoden

Publicerad 26 april 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Den senaste tiden har flera medier och Svenska kyrkan gått ut och varnat för bedrägerier i form av falska fakturor som gäller gravskötsel.

Men Kalmar län har än så länge varit förskonade från denna typen av bedrägeri.

Annons

– Jag har knappt sett några anmälningar om detta i Kalmar län. Jag har fått frågan om jag sett några men har inte gjort det vad jag kan minnas, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisregion Syd.

Tills under förra veckan då ett par i Nybro ska ha fått hem en faktura från ett företag som erbjöd sig utföra gravskötsel. Paret ska ha betalat fakturan på 800 kronor men ingen gravskötsel ska ha utförts. En anmälan om fakturabedrägeri har upprättats men det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Att vi nu har fått ett fall här betyder säkert att det finns fler som kan ha utsatts för det, säger Loeffel och fortsätter:

– Det man ska göra om man får en sådan här faktura är att göra en marknadskoll. Gör du en enkel Google-sökning på företagsnamnet får du säkert upp massor av sidor som varnar för att det rör sig om bedrägeri. Du kan också ta kontakt med kyrkans vaktmästare som har järnkoll på vad som stämmer och inte.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons