Annons

Pistolhotande inbrottstjuv och attack mot epa-traktor

Polisen hade fullt upp i Nybro under natten till måndag.
Publicerad 20 september 2021
Polisen beslagtog en yxa och ett soft airgun.
Polisen beslagtog en yxa och ett soft airgun.Foto: Polisen

Vid 02.15-tiden ska en okänd man plötsligt ha gett sig på en epa-traktor vid Sommargatan/Vintergatan. Slitit upp dörren och försökt dra ut föraren, en kille i 17-årsåldern, samt sparkat och vandaliserat fordonet.

Killen lyckades ta sig ut och mannen ska då ha hoppat in i fordonet och försökt starta det, vilket resulterade i att en nyckel bröts av. Han stal då istället killens plånbok och lämnade platsen.

Annons

– Vi var där och spårade med hund men lokaliserade honom inte, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Händelsen rubriceras som rån och skadegörelse.

En dryg timme senare gick larmet vid ett byggföretag på Granitvägen. När väktare kommer dit har en ruta krossats och ett par datorer stulits. Den misstänkte gärningsmannen är kvar på platsen.

– Han hotar väktaren med ett vapenliknande föremål så väktaren backar och mannen flyr i riktning mot 25:an, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Tack vare den tidigare händelsen finns polisen i närheten och mannen grips strax därpå på Porfyrvägen intill Royal Design.

– Han har släppt ifrån sig vapnet, som är en soft airgun. Han har också en yxa, fortsätter Loeffel.

Även de stulna datorerna återfinns. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks nu för stöld genom inbrott, hot mot tjänsteman, ringa vapenbrott, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Han är välkänd av polisen sedan tidigare.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons