Annons

Skyddstillsyn för kvinna som sålde fordon som inte fanns

En 37-årig kvinna i Nybro kommun fälls för bedrägeri vid sex tillfällen.
Publicerad 9 juni 2021 • Uppdaterad 10 juni 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Andrey Popov/Mostphotos

Kvinnan la ut till försäljning, och tog betalt för, däck på fälg, äldre mopeder, en Ford Mustang och en lastbil. Hon hade dock inte det hon sålde utan blåste köparna på pengarna.

Så svårt var det inte att identifiera kvinnan. Pengar från köpare sattes in på kvinnans bankkonto, mejlkontakten var med hennes mejlkonto och sms skickades till och från hennes mobiltelefon.

Annons

Bevisningen räcker för att avfärda kvinnan då hon säger sig ha varit helt omedveten om vad som har hänt. Hon säger sig vid tiden ha varit en bostadslös missbrukare som inte hade riktigt koll på sina prylar, vilket medfört att andra haft möjlighet att låna hennes identitet för att begå brott.

Kvinnan fälls för bedrägeri i sex fall. Påföljden blir skyddstillsyn, kombinerat med krav på bland annat återkommande drogtester. Hon har nyligen vistats ett halvår på behandlingshem för narkotikamissbruk.

Totalt döms hon också att betala skadestånd på drygt 55 000 kronor till de sex personer hon lurat.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons