Slängde ut kläder på vägen för att stoppa polis under biljakt

Först efter 1,3 mil gav mannen upp och stannade sitt fordon. Då hade han kastat ut en mängd av sina kläder genom fönstret för att försöka stoppa polisbilen som jagade honom.
Publicerad 19 november 2020 • Uppdaterad 23 november 2020
Efteråt fick polispatrullen åka samma väg tillbaka, och plocka upp mannens kläder. Som han senare tackade för att få tillbaka.
Efteråt fick polispatrullen åka samma väg tillbaka, och plocka upp mannens kläder. Som han senare tackade för att få tillbaka.Foto: Polisen

Den 3 september är en polispatrull från Nybro på väg västerut på riksväg 25, då den kommer ifatt en personbil som kör för fort, och som ökar farten.

Det blir inledningen på en 13 kilometer lång polisjakt då den jagade bilen kör från sida till sida och gör omkörningar på enfilig sträcka med mitträcke och över spärrlinje. Detta samtidigt som klädplagg efter klädplagg kastas ut på vägbanan. Det hivas även ut några väskor och någon petflaska. Polisbilen tvingas gång på gång väja och bromsa in när föremål kommer flygande mot den.

Hastigheten är bitvis uppe i 150 kilometer i timmen.

Till slut stannar föraren självmant på en grusväg och kan gripas. Det är en amfetaminpåverkad 31-årig man som saknar körkort. Vid hans sida sitter en kvinnlig bekant.

Polisjakten påbörjades på riksväg 25 i höjd med Riddaretorp och avslutades på en mindre grusväg intill riksväg 25 cirka 400 meter väster om avfarten till Boda glasbruk, Haddamåla.

Den 31-årige mannen åtalas nu för en rad brott efter idiotkörningen: grov vårdslöshet i trafik, sabotage mot blåljusverksamhet, grov olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

I en separat stämningsansökan åtalas 31-åringen för att ha stulit en bil i Nybro, den 18 oktober, och för att ha stulit en cykel i Nybro, den 23 oktober. Mannen sitter häktad sedan den 5 november.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.