GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Snart rullar NybroRullen igång

I helgen blir det full fart med rullskidor på Nybros vägar, det är nämligen dags för NybroRullen.
Publicerad 9 september 2021 • Uppdaterad 10 september 2021
Foto: Mostphotos

NybroRullen startade för sju år sedan och har vuxit i stadig takt för varje år. I år slår man deltagarrekordet rejält. I skrivande stund är det 222 anmälda deltagare, jämfört med det tidigare rekordet på 130 deltagare.

– Vi är just nu den tredje största rullskidstävlingen i Sverige, det är kul! Vi har en bra tävling och vi satsar verkligen på motionärerna och att de ska få bra priser. Många tävlingar inriktar sig på eliten, vi försöker göra alla nöjda. Vi har SM-status och är ett av få rullskidslopp som är seedingsgrundande till Vasaloppet, säger Lasse Ericsson Nybro skidklubb tävlingsledare.

Många av deltagarna reser långväga för att åka det 42 kilometer långa loppet. Lasse hoppas att de tillresta tävlande ska få uppleva en publikfest.

– Jag hoppas att det kommer många och hejar. Det blir roligare för åkarna om det är mycket folk.

Loppet går av stapeln på söndag den 12 september. Startskottet går vid klockan 11. Tävlingen kommer även att livesänds på Nybrorullens Facebooksida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.