GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sökandet efter försvunnen man har avslutats

En 76-årig man lämnade sin bostad i Orrefors vid 10-tiden på måndagsförmiddagen och har inte setts till sedan dess. På torsdagskvällen meddelade Polisen att den stora sökinsatsen avslutas. Mannen är fortfarande inte återfunnen.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Linus Gunnarsson

Klockan 22.22 på torsdagskvällen meddelade Polisen att den räddningsinsats i enlighet med lagen om skydd mot olyckor, LSO, som pågått sedan i tisdags morse avslutas.

”En omfattande sökinsats med stora resurser har pågått i tre dagar utan att finna mannen. Ärendet är nu överlämnat till polisområdet. Polisen misstänker inget brott bakom försvinnandet i nuläget”, skriver Polisen men poängterar att samma gäller som tidigare:

Om du ser mannen just nu, hör av dig till polisen på 112. Har du tips som kan leda polisen framåt i ärendet, kontakta polisen på 11414.

Den försvunne mannen är 185 centimeter lång, har en slank kroppsbyggnad och har kort, vitt hår. När han lämnade sin bostad i Orrefors var han klädd i en grön jaktjacka med brunt läder på axlar och armbågar, gröna gummistövlar och jeans. Enligt uppgift till polisen tycker mannen om att gå i skogen. Han ska ha varit fullt frisk vid försvinnandet.

Det var vid 10-tiden på måndagsförmiddagen som den 76 år gamla mannen lämnade sin bostad i Orrefors. Han har inte synts till sedan dess och på måndagskvällen gick polisen ut och bad allmänheten om hjälp.

När han fortfarande inte hade anträffats på tisdagsmorgonen togs beslut om att genomföra en större räddningsinsats i enlighet med lagen om skydd mot olyckor, LSO. Det innebär att räddningsledaren har stora befogenheter att ta olika beslut i syfte att rädda liv, exempelvis begära hjälp av Försvarsmakten eller andra myndigheter.

Under tisdagen, onsdagen och torsdagen har stora resurser letat febrilt efter mannen. Ett antal polispatruller, varav flera hundpatruller, mc-polis, ridande polis, helikopter från både Polisen och Försvaret, hemvärnet, enduroförare från Nybro motorklubb, orienterare och Missing People har bit för bit letat igenom det aktuella sökområdet.

Läs mer