Annons

Stort funkisdisco i Nybro: ”Vi är supertaggade”

Pompa och ståt – här ska det dansas. Omsorgsförvaltningen i Nybro bjuder in till funkisdisco – som arrangeras för första gången.
Nybro • Publicerad 5 april 2023
Jennie Jarlberg, samordnare och personal på gruppboende i Nybro.
Jennie Jarlberg, samordnare och personal på gruppboende i Nybro.Foto: Privat, Mostphotos

Den 15 april slår portarna upp på Kristallen i Nybro när det vankas funkisdisco för personer med funktionsnedsättning i hela Kalmar län.

– Vi hoppas på att det blir en stor kväll. Vi hoppas på att det drar många, säger Jennie Jarlberg, en av festplanerarna som till vardags arbetar på en gruppbostad i Nybro.

Annons

– Vi har kontaktat alla enhetschefer i kommunerna och hoppas att det ska sprida sig. Alla inom LSS i länet är inbjudna och välkomna.

Jennie är samordnare inom kultur och fritid i kommunen och idén om discot föddes när representanter från flera gruppbostäder samlades och diskuterade vad nästa evenemang skulle bli för de boende.

– Då var det en personal från ett annat boende som kom med förslaget om ett disco. Då tänkte vi allihopa: ”det är ju klart att vi ska ha det!”. Vi drog igång direkt med planeringen, säger Jennie.

– Vi bildade en studiecirkel där vi har fyra boenden som är med och planerar discot. De tycker att det ska bli jätteroligt.

Planeringen inför discot är i full gång och kvällen närmar sig. Pynt, lampor, DJ och snacks ska fixas så det blir en äkta discokväll tagen ur ”Saturday Night Fever”.

– Det är så himla roligt och glädjen de boende känner går inte att beskriva. Det är därför vi gör det.

– Det betyder jättemycket för oss för vi har aldrig planerat något stort. Vi har tidigare haft allsång och bjöd in hela länet, annars anordnar vi endast för boenden i Nybro. Det är jättestort och alla är supertaggade.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons