unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Stort pådrag – brand på Kährs i Nybro

Enheter från Kalmar, Emmaboda, Nybro och Färjestaden bekämpar branden på Kährs pelletsfabrik i Nybro.
Genrefoto.
Genrefoto.
Foto: Mostphotos

Det var en person från allmänheten som uppmärksammade att det kom rök från fabriken på Kährs pelletsfabrik i Nybro under förmiddagen och larmade SOS Alarm. Det var vid 10.12 som larmet inkom och när första styrkan från räddningstjänsten anlände till platsen kom det rök från taket.

– Det är många stationer på plats från Kalmar, Emmaboda, Nybro samt en depåbil från Färjestaden. Branden ska vara under kontroll nu och Kalmars enheter är på väg tillbaka, men jag har inte fått någon slutrapport än, säger Håkan Andersson, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar vid 13-tiden.

Räddningstjänsten kunde först lokalisera branden till ett filter på andra plan, och påbörjade invändig släckning via att ta trappan.

– Inledningsvis bekämpades branden från två håll med rökdykarinsatser. Det är en industribyggnad med träspån så det kunde ju ha blivit betydligt värre än vad det är, säger Håkan Andersson.

Omfattningen av branden är i nuläget oklar, samt vilka skador det har blivit på byggnaden. Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha skadats i branden.