GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stulen mopedbil inblandad i flera olyckor och uppeldad

Vid 14.45-tiden på söndagen åkte en polispatrull ut på larm om en smitningsolycka på Emmabodavägen i Nybro.
Publicerad 19 juli 2021 • Uppdaterad 20 juli 2021
Mopedbil. Arkivbild.
Mopedbil. Arkivbild.
Foto: Peter Ekvall/Mostphotos

På väg till platsen ser patrullen en kraftig rökpelare. Det visar sig vara olycksbilen som är helt övertänd. Föraren, som tros ha tänt eld på fordonet, är inte kvar på platsen.

Patrullen lyckas identifiera registreringsnumret på fordonet, en mopedbil, och när ägaren kontaktas berättar denne att bilen har stulits tidigare under dagen.

Dessutom har tjuven varit inblandad i en annan smitningsolycka, på Ölandsgatan någon gång mellan klockan 13.15 och 13.40. Gärningsmannen är på måndagen okänd, men:

– Det finns många vittnesuppgifter att arbeta vidare med, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.