GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre maskerade män rånade kvinna i lägenhet: ”Vi efterlyser vittnen”

En kvinna ropar på hjälp från sin balkong vid Kyrkogatan i Nybro. Det är tre män som rånar henne med ett pistolliknande föremål. Nu söker polisen vittnen till händelsen.
Publicerad 21 september 2022
Montage – polisbil och Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.
Montage – polisbil och Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.Foto: Agnes Aronsson, Polisen

Det var vid 18-19-tiden på tisdagskvällen som polis får in flera samtal om en händelse på Kyrkogatan i Nybro.

– Det är en kvinna i sin lägenhet som blir överrumplad av tre maskerade män. De hotar henne med ett pistolliknande föremål och tränger sig in i lägenheten. Där inne misshandlas kvinnan och de söker igenom lägenheten och det sker tillgrepp. Vad som är tillgripet ska vi gå igenom, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Händelsen uppmärksammas då kvinnan ropar på hjälp från balkongen och flera personer ringer till polisen.

– När vi kommer fram är gärningsmännen borta. Vi efterlyser vittnen som kan ha sett något mellan klockan 18 och 19 runt Kyrkogatan. Det finns inga uppgifter om att de ska känna varandra, det här är okända gärningsmän vad vi känner till.

Händelsen rubriceras som grovt rån. Kvinnan ska vara lindrigt skadad efter händelsen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.