Ung man åtalas – ska ha tryckt sambon mot ett öppet fönster

Mannen ska bland annat ha tagit strupgrepp på en kvinna, slagit henne och dunkat hennes huvud i väggen. Hon ska även ha blivit hotad med kniv för att inte polisanmäla händelserna som pågått under ett halvår.
Publicerad 6 oktober 2021
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Hedda Ottestam

En man i 20-årsåldern åtalas nu i Kalmar tingsrätt för grov kvinnofridskränkning och övergrepp i rättssak. Mannen greps och anhölls den 6 september i år och häktades den 9 september.

Mannen ska vid ett flertal tillfällen ha misshandlat eller ofredat en kvinna som han är och har varit sambo med. Brotten ska ha begåtts i Nybro kommun samt i kommunen Borås stad, mellan den 20 mars till den 6 september i år.

Han ska bland annat ha tryckt upp sin sambo mot väggen, knuffat/tryckt ner henne mot sängen, hållit fast henne och vält ner henne på golvet. Han ska även ha utdelat slag mot kvinnans ansikte och huvud. Han ska dessutom ha utsatt kvinnan för livsfara genom att trycka henne mot ett öppet fönster, och genom sitt handlande gav han sken av att han skulle knuffa ut henne. Dessutom ska mannen ha dunkat kvinnans huvud mot en vägg, tagit strupgrepp och kastat henne mot sängen. Genom hot om våld ska han också ha angripit sin sambo för att hindra henne att göra anmälan, genom att rikta en kniv mot henne och säga att han ska döda henne om hon kontaktar polisen.

Mannen orsakade kvinnan smärta och skador vid flera tillfällen. Mannen nekar till brott.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.