Annons
Sommarens boktips 2023

25. Dagens boktips: ”Anno & Issa” av Linnea Lundborg

Personal från Kalmar stadsbibliotek tipsar om sommarens bästa böcker – som passar lika bra på stranden som under sena sommarkvällar. Under juli delar vi med oss av dessa på KalmarPosten.se och ett tips per dag läggs ut på vår hemsida i 26 dagar. Tipsen sammanställs även i tre sommarnummer av tidningen. Trevlig läsning!
Publicerad 25 juli 2023
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

25. Emma H. tipsar: Anno & Issa av Linnea Lundborg

En bok för dig som är ca 9-12 år.

Den här boken handlar om Anno, som går i femman och älskar att skejta. Hon brukar umgås med sin bästa kompis Jacob – både i skolan och i skejtparken efter skolan. En dag när de är i skejtparken lär de känna en tjej som heter Issa. Anno och Issa blir vänner och efter ett tag så börjar Anno få ännu starkare känslor för Issa. Det ställer till med en del problem i hennes vänskap med Jacob.

Annons

Författaren beskriver på ett fint sätt hur svårt det kan vara med relationer – inte minst när man växer upp. Boken handlar om olika typer av relationer: vänskap, kärlek och relationer till föräldrar. Jag kan verkligen rekommendera den här boken, det spelar ingen roll om du inte är intresserad av skejtboardåkning för den handlar om så mycket mer än bara det!

Emma tipsar
Emma tipsar
Annons
Annons
Annons
Annons