GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

77 procent fullvaccinerade i länet – men fortsatt låg siffra i yngre åldrar

På fredagen presenterar Region Kalmar län statistik gällande vaccineringen mot covid-19.
Publicerad 3 september 2021
Foto: Linus Gunnarsson

Nu är 151 321 personer över 18 år i länet fullvaccinerade, vilket motsvarar 76,7 procent. Dock är vaccinationsviljan i de yngre åldersgrupperna fortsatt låg.

• I gruppen 16-17 år är det 65 procent som fått en första dos vaccin eller har en tid för vaccination bokad.

• I gruppen 18-29 år ligger siffran på 66 procent.

• I gruppen 30-39 år ligger siffran på 73 procent.

• I gruppen 40-49 år ligger siffran på 81 procent.

Enligt Region Kalmar län är det även i åldersgrupperna ovan som det konstateras flest nya fall av covid-19.

– Vaccination skyddar mot allvarlig sjukdom, det visar inte minst den spridning vi har just nu. Den sker i de grupper som har lägst vaccinationsgrad. Därför är det viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson, i ett pressmeddelande.

Totalt har 162 660 personer (82,2 procent) av den vuxna befolkningen över 18 år Kalmar län fått sin första dos av vaccinet i regionens vaccinationskampanj.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.