GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Alkoholfri” öl dras tillbaka: Har alkoholhalt på 4,5 procent

Det är det svenska bryggeriet Spendrups som nu återkallar öl.
Publicerad 2 augusti 2021 • Uppdaterad 3 augusti 2021
Arkivbild.
Arkivbild.
Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

I ett parti med Melleruds Utmärkta Pilsner Eko 4,5 procent, 33 centiliters flaska med bäst-före-datum 2022-07-07, finns felmärkta flaskor. På etiketten på framsidan står felaktigt att ölet är alkoholfritt.

Att det 4,5-procentiga ölet ska gå att finna på hyllorna i matbutiker på grund av detta är dock föga troligt, i och med att både baksidesetiketten och kartongen som flaskorna levereras i korrekt anger alkoholhalten till 4,5 procent.

Ett tekniskt problem i produktionen ligger bakom felmärkningen.

”Vi tar händelsen på största allvar och har vidtagit åtgärder för att liknande inte ska inträffa framöver samt beklagar det inträffade”, skriver Spendrups i ett pressmeddelande.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.