Annons

Ännu fler korvprodukter återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar ytterligare batcher av korv efter att listeriabakterier påvisats i en kontroll av tidigare återkallade produkter.
Publicerad 6 september 2023

Den 31 augusti återkallades Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram med bäst före-datum 2023-09-07 och Eldorado kycklingchorizo 400 gram med bäst före-datum 2023-09-04, då listeria påvisats i andra produkter från samma anläggning.

Korv som återkallas.
Korv som återkallas.Foto: Axfood

”Då det finns en risk för att även flera av de aktuella produkterna kan innehålla listeria väljer Axfood som en försiktighetsåtgärd att återkalla samtliga bäst före-datum av produkterna”, skriver Axfood i ett pressmeddelande.

Annons

Återkallelsen gäller numera:

• Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram, samtliga bäst före-datum

• Eldorado kycklingchorizo 400 gram, samtliga bäst före-datum

– Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen och utreder nu tillsammans med leverantören hur detta har kunnat ske, och hur man kan säkerställa att det inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård, i pressmeddelandet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons