GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Antalet insjuknade i covid-19 ökar – verksamheter inom vården har pågående utbrott

På fredagen meddelar Region Kalmar län att antalet insjuknade i covid-19 ökar och man uppmanar människor att ta en påfyllnadsdos av vaccin.
Publicerad 30 september 2022
Vaccin covid-19.
Vaccin covid-19.Foto: Region Kalmar län

– Vi ser också att virusnivåerna i avloppsvattnet i Kalmar kommun ligger på en mycket högre nivå än vid den här tiden förra hösten. Flera verksamheter inom vård och omsorg har pågående utbrott, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Råden är fortsatt att man ska stanna hemma och undvika nära kontakt med andra om man har symtom som kan bero på covid-19. För personer som jobbar inom vård och omsorg och har patientnära kontakt ska dessutom ta ett PCR-prov vid symtom. Vidare berättar regionen att smittspårsenheten fortsätter med att smittspåra i de miljöer där sköra individer vistas och bor.

– Det är för att så långt det går skydda dem med störst risk att bli svårt sjuka, säger Lisa Labbé Sandelin.

Smittskyddsläkaren uppmanar de som rekommenderas en påfyllnadsdos att boka tid för vaccinering. Det finns även möjlighet att vaccinera sig vid vaccinationsbussen under oktober.

Här står vaccinationsbussen kommande vecka:

Lördagen 1 oktober

ICA Supermarket, Borgholm kl 09-12.

Citygross, Kalmar kl 14-18.

Onsdag 5 oktober

ICA Nära Skansen, Mörbylånga kl 16-19.

Torsdag 6 oktober

Coop, Torsås kl. 16-19.

Fredagen 7 oktober

Coop, Högsby kl. 16-19.

Lördagen 8 oktober

ICA Maxi, Västervik kl. 09-12.

ICA Maxi, Oskarshamn kl. 14-18.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.