Annons

Bank-id behövs inte när du ska boka covid-vaccinering

Under andra halvan av februari är det tänkt att länsbor över 70 år ska börja vaccineras mot covid-19.
Publicerad 18 januari 2021
Mörbylångabon Rune Rosander, 88, blev först i länet att covid-vaccineras.
Mörbylångabon Rune Rosander, 88, blev först i länet att covid-vaccineras.Foto: Mörbylånga kommun

I början av februari får alla länsbor över 70 år ett brev med information om hur covid-vaccinationen ska bokas, och om planen håller påbörjas den kostnadsfria vaccineringen under andra halvan av månaden.

Bokningen sker via 1177.se och du kommer inte behöva logga in med bank-id, vilket har varit ett problem för många som saknat sådant. Det underlättar också om du inte har tillgång till internet och behöver närståendes assistans för att boka.

Annons

Om du trots allt inte kan boka via 1177.se kommer du istället kunna ringa din hälsocentral eller den privata hälsovalsenheten. Region Kalmar län uppmanar dock alla som kan boka via 1177.se att göra det, vilket underlättar för vårdpersonalen.

Men först ska personal inom kommun och sjukvård som jobbar nära sköra äldre på särskilda boenden eller hemtjänst och med covid-sjuka vaccineras. Det drar igång den här veckan, samtidigt som vaccinationen av brukare på särskilda boenden, personer med hemtjänst och personer i dessa hushåll fortsätter att vaccineras.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons