GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Berusad man försökte stjäla moped – stoppades av polis

I övrigt ska det ha varit en lugn natt i Kalmar, Öland, Nybro, Emmaboda och Mönsterås enligt polisen.
Publicerad 10 juli 2022 • Uppdaterad 11 juli 2022
Genrebild. Polis vid Larmtorget i Kalmar.
Genrebild. Polis vid Larmtorget i Kalmar.Foto: Agnes Aronsson

Vid 04:40-tiden under söndagsmorgonen anträffar polisen en man på Wernskjöldsgatan i Kalmar som uppfattas som berusad. Mannen är vid tillfället i full färd med att försöka stjäla en moped som står parkerad vid vägkanten. Han omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och misstänks även för försök tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Det är det som sticker ut från natten, i övrigt har det varit en lugn lördagsnatt, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral syd.

Totalt sju personer har omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer i hela Kalmar län.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.