Blossas årgångsglögg firar 20 år – här är årets smak
Nu lanseras Blossas årgångsglögg – den tjugonde i ordningen. De senaste åren har Blossa besökt länder som Hawaii, Italien och Indien. I år väljer man att resa hem till Sverige, och närmare bestämt till Gamla stan.
Blossa har tagit inspiration från sin egen hantverkshistoria. I Gamla stan tappades nämligen den allra första Blossa-flaskan för över 100 år sedan. Blossa 23 blir ”en vit starkvinsglögg med smak av friska hallon och blommig humle”. Årets flaskdesignär dessutom självlysande, så precis som Gamla Stans gatlyktor lyser flaskans detaljer upp i mörkret.
– Jag har tagit fram alla årgångsglöggar sedan starten, och det känns fint att under jubileet resa tillbaka till där allt började. Stockholm har en rik bryggerikultur, där humle spelat en viktig roll, från dåtidens populära svagdricka till dagens mikrobryggerier. Om sensomrarna kom Mälarborna in till Gamla Stan och sålde färskplockade hallon, ett bär vi odlat i Sverige sedan medeltiden, säger Åsa Orsvärn, Blossas Chief Blender, i ett pressmeddelande.
I år kommer Blossas årgångsglögg för första gången också i en alkoholfri tappning.