Bostadspriserna i Kalmar län stiger

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har sammanställt den senaste statistiken gällande bostadspriserna i Kalmar län – och de ökar.
Publicerad 14 augusti 2020
Varvsholmen i Kalmar/Marcus Svanberg, VD, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Varvsholmen i Kalmar/Marcus Svanberg, VD, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.Foto: Pressbilder

Under de senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Kalmar län stigit med 15,6 procent och villapriserna har stigit med 5,2 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Ser man istället till hela det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 11,6 procent samtidigt som villapriserna har stigit med 8,3 procent.

– Bostadsmarknaden har varit rekordstark i sommar. I hela landet ökade antalet bostadsaffärer med cirka 20 procent i juli jämfört med samma månad förra året, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Många valde att avvakta med sina bostadsaffärer under våren men har nu varit hemma och kunnat ägna sommaren åt att köpa bostad.

Det senaste året har priserna på fritidshus stigit i samtliga län, mest i Kronoberg där priserna har gått upp med 23,3 procent.

– Det finns dock fortfarande stora hinder för många som behöver en ny bostad. Om fler ska kunna byta bostad efter behov krävs långsiktiga politiska lösningar. Här bör omformulerade amorteringskrav, sänkt flyttskatt och individanpassad kontantinsats vid bostadsköp vara i fokus, tycker Marcus Svanberg.

Klicka på bilden för att se all statistik på kommunnivå:

Statistik sammanställd av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Statistik sammanställd av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.Foto: Jacob Risberg
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.