GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Coop drar tillbaka flera produkter: ”Hälsofara”

Coop återkallar flera produkter från egna varumärket Änglamark.
Publicerad 13 oktober 2022

Återkallelsen gäller Änglamark Kryddkvarn Havssalt 100 gram, Änglamark Kryddkvarn Svartpeppar 45 gram samt Änglamark Kryddkvarn Pepparmix 45 gram med tre olika bäst före-datum. Dessa är:

• Änglamark Kryddkvarn Salt, 100 gr, bäst före-datum 2022-07-25.

• Änglamark Kryddkvarn Svartpeppar, 45 gr, bäst före-datum 2022-07-22 samt 2025-09-09.

• Änglamark Kryddkvarn Pepparmix, 45 gr, bäst före-datum 2022-07-25.

Produkterna som återkallelsen gäller.
Produkterna som återkallelsen gäller.Foto: Coop

Anledningen till återkallelsen ska vara att produkterna saknar svenskt text där det framgår att de kan innehålla spår av allergener.

”Coop tar händelsen på stort allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade. Varan kan innebära en hälsofara för den som är allergisk mot vete, korn, senap, selleri eller jordnötter”, skriver Coop i ett pressmeddelande.

Produkten har stoppats i kassan och är inte längre möjlig att köpa. Kunder som redan köpt produkterna med aktuellt bäst före-datum uppmanas lämna tillbaka dem till Coops butiker och få sina pengar tillbaka.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.