GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Covid-19: I nuläget inget behov av en tredje dos

I nuläget finns det inget behov av att ge en tredje dos vaccin mot covid-19 till fullvaccinerade individer. Det menar europeiska läkemedelsmyndigheten EMA och europeiska smittskyddsmyndigheten , ECDC. Dock kan personer med kraftigt nedsatt immunförsvar vara i behov av en tredje dos.
Publicerad 2 september 2021 • Uppdaterad 2 september 2021
Genrebild
Genrebild
Foto: Mostphotos

– Samtliga covid-19-vacciner som godkänts och används inom EU i nuläget bedöms vara mycket effektiva mot covid-19 relaterad sjukdomsvård, allvarlig sjukdom och död. Myndigheterna följer vaccinernas effekt mot virusets mutationer noggrant och vad man vet hittills så finns motsvarande skydd även mot mutationerna, säger Charlotta Bergquist, Läkemedelsverket.

I augusti rekommenderade Folkhälsomyndigheten att personer med kraftigt nedsatt immunförsvar kan ges en extra dos vaccin mot covid-19.

– Kalmar kan det handla om 1000-1500 personer som är aktuella, säger vaccinsamordnaren Marie Ragnarsson till SVT.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.