Annons

Covid-19: Nu har nästan 70 procent fått en tredje dos

På fredagen presenterar Region Kalmar län färsk statistik gällande vaccinationskampanjen mot svår sjukdom i covid-19.
Publicerad 25 februari 2022
Foto: Region Kalmar län

Nu har 68,2 procent av invånarna över 18 år i Kalmar län fått en tredje dos mot covid-19. Motsvarande siffra för hela landet är 58,6 procent.

Tittar man på befolkningen över 12 år i länet har 88,9 procent tagit en första dos och 87,4 även den andra dosen. Det är bättre en riksgenomsnittet som ligger på 86,6 procent för en dos och 84,1 för två doser.

Annons

Det finns fortsatt möjlighet att ta en första andra, tredje och fjärde fos vid länets hälsocentraler. För den tredje dosen krävs att det ska ha gått minst tre månader sedaden den andra dosen. För en fjärde dos krävs att man är 80 år och äldre. Även de som har hemtjänst, hemsjukvård eller bor på särskilt boende erbjuds nu en fjärde dos.

”Under veckan har vårdnadshavare till barn som fyllt eller fyller tolv år under det första kvartalet fått brev med information om att deras barn nu erbjuds vaccination på länets hälsocentraler”, skriver Region Kalmar län.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons