GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Cyklist förd till sjukhus efter krock med rattfull bilförare

I övrigt ska det ha varit en lugn natt i Kalmar, Öland, Nybro, Emmaboda och Mönsterås enligt polisen.
Publicerad 9 juli 2022
Foto: Z1B/Mostphotos

Klockan 19:35 inkom larmet till polisen om en trafikolycka i Ljungbyholm, Kalmar.

– Det är en personbil som kört på en cyklist. Cyklisten är förd till sjukhus med ambulans. Föraren lämnade platsen men anträffades senare då han blåste positivt utandningsprov. Han misstänks nu för smitning från trafikolycka men också rattfylleri, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral syd.

Bilföraren är en man i 40-årsåldern och cyklisten en man i 20-årsåldern. Han är förd till sjukhus men hans skadeläge är oklart.

Senare under natten, vid 03-tiden, får polisen in samtal från personer som sett en man dricka alkohol och sedan köra iväg i en bil. När polisen kommer till platsen har privatpersoner hållit fast mannen för att hindra honom från att köra iväg igen. Polisen omhändertar mannen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och han misstänks även för rattfylleri.

I övrigt ska det ha varit en lugn natt i Kalmarområdet. Polisen meddelar att man omhändertagit några enstaka fyllerister.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.