GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Då kommer sommarvärmen tillbaka: ”Lite mer normal värme”

Extremhettan som drog förbi Kalmar län verkar vara över för den här gången. Men hinner det komma någon mer sommarvärme innan hösten är här? SMHI:s meteorolog reder ut.
Publicerad 26 juli 2022
Foto: Johan Bjurer/Mostphotos

– Jag tror man kommer uppleva ganska soliga sommardagar. Speciellt under torsdagen och resten av veckan. Det blir inte sommarhettan från förra veckan utan mer åt det normala, lite drygt 20 grader. Man får hålla igång ute med lite volleyboll kanske, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Dagarna framåt kommer dessutom inte präglas av någon stark vind, vilket gör att solen känns varmare än vad den varit annars. Från torsdag till början av nästa vecka väntas det fina vädret hålla i sig.

– Temperaturmässigt kan Nybro, Kalmar och Emmaboda räkna med 23-25 grader under eftermiddagarna. Det kan växa till stackmoln under dagarna, speciellt torsdag och fredag, och möjligen kan det bli någon eftermiddagsskur under de dagarna.

Närmast havet kan det dock fläkta lite grann och på Öland ser det ut att bli några grader svalare än resten av länet – drygt 20 grader.

Under helgen och början på nästa vecka ser värmen ut att hålla i sig i större delen av länet.

– I helgen ser stackmolnen ut att bli färre till antalet, det blir mest små molntussar på en blå himmel. Måndagen blir troligen ännu varmare. Senare under nästa vecka är det lite mer osäkert men troligen blir det ganska likt hur det blir under slutet av den här veckan med 20-23 grader.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.