GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Diggiloo-aktuella Liamoo om att ha blivit pappa: ”Obeskrivlig känsla”

Sommaren 2022 kommer Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen på turné med Diggiloo till Borgholm. Han berättar för KalmarPosten om hur det känns att vara med på turnén för första gången – och om hur livet är som nybliven pappa.
Publicerad 30 december 2021
Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen.
Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen.Foto: United Stage/Pressbild

Liamoo slog igenom som 19-åring då han år 2016 vann tv-programmet Idol. Sedan dess har han även tävlat i Melodifestivalen två gånger. Det är första gången han turnerar tillsammans med Diggiloo.

– Jag är superpepp. Det ska bli väldigt kul att få se hur det går till och vilka nya minnen man kommer skapa och nya städer man kommer se. Artisterna som är med är både nya artister och veteraner. Det ska bli kul att få dela upplevelsen, både med artisterna och publiken, säger han.

Hur är det att vara med för första gången?

– Det känns najs för jag har turnerat mycket själv tillsammans med min DJ. Han bor i Stockholm och jag i Göteborg, så det brukar bli att vi syns på spelningar och sen åker vi hem till oss själva igen. Nu kommer alla artister åka tillsammans och göra allt ihop. Käka, gigga och bara njuta av livet och se Sverige. Det ser jag fram emot.

Hur är din relation till Kalmar?

– Jag var där med Rix Fm-festivalen för några år sedan, det var jävligt mysigt. Jag känner att jag behöver spendera mer tid i Kalmar. Jag och Kalmar behöver förbättra vår relation, det tycker jag verkligen. Får ta och åka dit lite mer.

Hur har det varit för dig under pandemin?

– Vi har hållit oss väldigt safe så jag kan med tacksamhet säga att det varit bra.

Liam blev den 15 november pappa till sitt första barn, dottern Alina.

– Det är nog livets mening, iallafall för mig. Första gången jag såg henne svimmade jag nästan. Jag tittade på henne och tänkte ”hon är precis som jag”, 50 % jag och 50 % min tjej. Det känns så stort. Jag minns att jag tänkte att jag inte märkt någonting som hände utanför huset, jag var så förtrollad. Det är ett nytt kapitel i livet och en obeskrivlig känsla.

Liam smider redan planer på att dottern ska följa hans fotspår och också syssla med något kreativt.

– Det ska bli kul att få introducera den kreativa sidan av mig själv för henne. Jag gillar ju att pyssla mycket och sjunga och skapa. Vi får se om hon i framtiden gillar detta.

Hur har ni firat jul i år?

– Vi åkte till min mamma och sedan till min tjejs syster. Vi har åkt till två ställen och försökt hålla det kort, för bebisens skull. Det har blivit en rätt lugn jul, bara träffat familjen, njutit av livet och skruvat upp julkänslan på max.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.