Färdig dessert återkallas – kan innebära en fara för allergiker

En färdig dessert med smak av passionsfrukt återkallas nu från återförsäljaren Lidl då den kan innebära en hälsofara för allergiker.
Publicerad 2 september 2022
Foto: Mostphotos

Det är i en rutinkontroll som det visat sig att produkten innehåller spår av valnöt, vilket inte framgår på etiketten. Detta kan innebära en hälsofara för personer som är allergiska mot valnöt.

Återkallelsen gäller vegansk dessert med smak av passionsfrukt från märket Caribbean Style i storleken 2x100 gram med bäst före datum 2022-09-22.

Återförsäljaren Lidl skriver i ett pressmeddelande att man ser mycket allvarligt på det inträffade och utreder tillsammans med leverantören hur detta kunnat hända och hur det inte ska kunna hända igen.

”Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till närmaste Lidl-butik. Kunderna får självklart pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto”, står det i pressmeddelandet.

Produkten som återkallas. Foto: Lidl
Produkten som återkallas. Foto: Lidl
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.