GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Färre tränar under pandemin: ”Goda vanor är sköra”

Nästan var tredje person har rört sig mindre på sistone, enligt en ny undersökning.
Publicerad 30 januari 2021
Styrketräning utomhus. Genrebild.
Styrketräning utomhus. Genrebild.
Foto: Syda Productions/Mostphotos

Det är Kantar Sifo som på uppdrag av Friskis & Svettis har undersökt svenskars träningsvanor under pandemin. Undersökningen, som avser sista kvartalet 2020, visar bland annat följande:

– 32 procent säger sig ha tränat mindre jämfört med samma period föregående året.

– De yngsta i undersökningen, 18–29 år, är den grupp som i högst utsträckning svarar att de tränat mycket mindre (16 procent).

– Av männen har 49 procent hållit i sina vanor, jämfört med kvinnor där 40 procent uppger samma sak.

– Alla åldersgrupper har rört sig mindre.

– Jag tror att många står och väger nu när det gäller träning. Det finns en osäkerhet kring hur man kan och bör träna. Goda vanor är sköra. Det innebär att den här typen av ganska små trendbrott kan ge ringar på vattnet över tid, säger Friskis & Svettis generalsekreterare Susanne Jidesten.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.