Fel vid apotek försenade provsvar

Under veckan som gått har Region Kalmar län uppmärksammats på att personer som lämnat självtest inte har fått något svar på provet.
Publicerad 11 juli 2020
Foto: Tatiana Mihaliova/Mostphotos

Fördröjningen har visat sig bero på ett tekniskt fel vid ett av de apotek som tar emot självtester för covid-19. Det har lett till att provsvar kan ha fördröjts upp till nio dagar.

Apoteket har använt en felaktig etikett och därmed blev det ett tekniskt fel vid det privata laboratorium som utför analysen, enligt utredningen. Det fick som följd att svaren inte fördes in i respektive personers e-tjänst på 1177.se.

– Vi har nu fått garantier på att det kommer att fungera i fortsättningen. De som saknar svar på sina test ska få det i 1177.se. Laboratoriet och Infosolutions jobbar just nu med att säkerställa att alla svar har gått ut till de som är berörda, säger Andreas Delphin, som är Region Kalmar läns samordnare när det gäller provtagning för covid-19, i ett pressmeddelande.

Under fredagen hade 2 429 självtest bokats och 1 554 analyserats. 83 personer hade konstaterats ha covid-19 via självtester.

– Vi har tittat på den stora skillnaden mellan antalet bokade självtester och antalet analyserade. Den huvudsakliga förklaringen är att många som bokat sedan inte hämtat ut sitt självtest på apoteken eller de andra utlämningsplatserna som finns i länet, säger Andreas Delphin i pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.