Annons

Fem får jobba vidare med visionen Matens hus

Hultsfred, Kalmar, Mörbylånga och Västerviks kommuner samt Kalmar läns museum får 75 000 kronor vardera för att ta fram ett utkast till genomförandeplan.
Publicerad 4 januari 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Elena Elisseeva/Mostphotos

Detta efter att en jury gått igenom intresseanmälningarna som inkommit och enats om vilka de tycker bäst om.

– Det är fem goda förslag med olika styrkor och inriktning. Intresseanmälningarna vittnar om kreativitet och om att det finns många parter som är beredda att med kraft arbeta vidare med Matens hus i Kalmar län, säger regionala utvecklingsdirektören Helena Nilsson.

Annons

Så vad är Matens hus?

Det är ett ”koncept som vill öka intresset och marknaden för mat från länet, samt bidra till en mer medveten och hållbar konsumtion”. Det är en del av livsmedelsstrategin, med sitt övergripande mål att fler ska välja mat från länet, och att branschen ska öka sin konkurrenskraft, produktivitet och innovationsförmåga.

Region Kalmar län har utgjort underlag för juryns beslut och de fem utvalda får nu till april på sig att redovisa sina tankar på genomförandeplan.

Det handlar om hur konceptet med Matens hus blir till nytta för hela länet, om samverkan, om ekonomiskt och verksamhetsmässig långsiktighet, hållbarhet ”från jord till bord” och framtida besökstal.

Juryn består av representanter för Region Kalmar län, Länsstyrelsen Kalmar län, Almi Företagspartner, Linnéuniversitetet och LRF.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons