Annons

Feriepraktik som skribent erbjuds för tredje sommaren: ”Unikt tillfälle”

Tonåringar med författardrömmar får återigen chansen att vässa sina kunskaper genom att sommarjobba som skribenter. I år deltar fyra kommuner i södra länet – Kalmar, Mörbylånga, Nybro och Emmaboda.
Publicerad 14 april 2023
Ida Berg, bibliotekschef Nybro kommun, Ami Andersson, projektledare Skrivsommar, Veronika Karlsson, Stadsbiblioteket Kalmar kommun, Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur i Emmaboda.
Ida Berg, bibliotekschef Nybro kommun, Ami Andersson, projektledare Skrivsommar, Veronika Karlsson, Stadsbiblioteket Kalmar kommun, Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur i Emmaboda.Foto: Pressbild

Skrivsommar är ett projekt där ungdomar får feriepraktisera som skribenter. Under två år har unga i Emmaboda och Mörbylånga fått chansen att söka jobben. Nu har turen även landat hos unga i Kalmar och Nybro.

– Det här är en utmärkt möjlighet att konkretisera sina skrivardrömmar och samtidigt få tänja på fantasins gränser, säger Ida Berg, bibliotekschef i Nybro, i ett pressmeddelande.

Annons

Syftet med Skrivsommar är dels att erbjuda ett kreativt sommararbete, dels att skapa tillfälle för unga att stärka sina röster. Målet är att under hösten publicera en bok med ungdomarnas texter.

Årets praktik hålls i tre veckor med start direkt efter midsommar. Vilka som är berättigade till feriearbete varierar mellan kommunerna men den som går i årskurs nio och uppåt bör hålla ögonen öppna.

Även ansökningstiderna varierar från kommun till kommun. Nybro öppnar sin ansökan inom kort, men för Kalmar, Emmaboda och Mörbylånga slår ansökningen igen redan den 16 april.

Bakom satsningen i södra länsdelen står förutom projektägare Emmaboda kommun även Litteraturnod Vimmerby, Mörbylånga kommun, Kalmar kommun och Nybro kommun samt Kulturrådet.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons