Flera bilar i brand inatt – VMA skickades ut

Inatt brann det kraftigt i flera bilar på en parkering i Kalmar.
Publicerad 5 oktober 2021
Michael Nyman/Mostphotos
Michael Nyman/Mostphotos

Inatt brann det kraftigt i flera bilar på en parkering på Vänskapens väg i norra Kalmar. Larmet inkom till SOS Alarm vid 23-tiden på måndagskvällen. Ett VMA skickades ut där alla i området uppmanades att gå inomhus på grund av rökutvecklingen, som innehöll giftig gas.

Polisen misstänker att branden var anlagd och rubricerar händelsen som mordbrand, skriver Barometern.

– Det är fyra stycken bilar som har brunnit och som räddningstjänsten har låtit brinna ut. Räddningstjänsten var på plats fram till ungefär klockan sju, halv åtta i morse. Bilarna var ju släckta tidigare under natten men räddningstjänst fanns kvar på plats, säger Wilma Lilja, larmoperatör på Trygghets- och Larmcentralen till Kalmarposten.

Ingen person har kommit till skada. Det ska ha varit tre elbilar och en gasbil som brann, och som tillhörde Kalmar kommun.

Bränderna inträffade cirka ett dygn efter att det brann i bilar i Lindsdal. Ett larm inkom till polisen vid 02-tiden natten till måndagen om att det brann i flera fordon på Kastrullvägen i Kalmar. Polis och räddningstjänst skickades till platsen. I den branden blev tre personbilar blev utbrända.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.