GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera bränder i natt – en misstänkt drograttfylla

Så var natten i Kalmar län enligt polisen.
Publicerad 15 januari 2022 • Uppdaterad 15 januari 2022
Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Under fredagskvällen kom två larm om bränder in strax före klockan 21.

Den första ska ha inträffat i Kalmar i närheten av Kullö, klockan 20:40. Polisen har inte någon misstanke om brott och ingen anmälan har upprättats.

Den andra branden ska ha inträffat i Emmaboda på Trädgårdsgatan klockan 20:47. Det ska ha brunnit i en container, men branden kunde snabbt släckas av räddningstjänst. Polisen misstänker att branden varit anlagd och har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Vid 00-tiden gör polisen en kontroll av ett fordon i Kalmar där föraren misstänks vara drogpåverkad. En kvinna i 20-årsåldern tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri.

Under natten till lördagen inträffade ytterligare en brand i Emmaboda, klockan 00:45. Även där misstänker polisen att branden anlagts och en anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Där ska det ha brunnit i gräs och löv vid ett stängsel utanför en skola.

Klockan 04:25 larmas polis till Hultsfred där det börjat brinna i en husfasad. Detta ska ha skett efter att någon fimpat en cigarett som inte släckts. Räddningstjänst och polis var på plats och släckte elden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Ingen person i länet ska ha behövt bli omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. En kvinna i 18-årsåldern i Kalmar fick däremot köras hem av polis efter berusning.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.