Annons

Flera covid-smittade inom hemtjänst och särskilt boende

Flera personer inom hemtjänst, särskilt boende och kommunal verksamhet har smittats av covid-19. Smittspårning pågår.
Publicerad 2 november 2020
Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

En omsorgstagare och två medarbetare inom hemtjänsten i Borgholms kommun har bekräftats smittade av Covid-19. Kommunen meddelar att smittspårning pågår och att man vidtagit extra försiktighetsåtgärder.

– I och med att vi har en ökad smittspridning i landet, regionen och även kommunen vill vi påminna om att vara återhållsam med besök på äldreboenden. Det är också mycket viktigt att alla besökare respekterar våra riktlinjer vid besöken för att skydda våra äldre, säger Lars-Gunnar Fagerberg, tf socialchef i ett pressmeddelande.

Även Emmaboda kommun har gått ut med info om smittade i sin verksamhet. I förra veckan meddelade de att en anställd person hade testats positivt för covid-19 på ett särskilt boende i Algutsboda. På fredagen meddelade Emmaboda kommun att ytterligare en medarbetare i kommunal verksamhet har bekräftats smittad i covid-19. Nu uppdaterar de att ett fåtal personer har testats positivt för covid-19. Smittspårning pågår och de meddelar att de följer rutiner och skyddsåtgärder.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons