GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera fall av grovt rattfylleri i helgen

I helgen kontrollerade polisen flera bilister i Kalmar och på Öland som nu misstänks för grovt rattfylleri och drograttfylleri.
Publicerad 8 november 2021
Genrefoto: Thomas Möller/Mostphotos
Genrefoto: Thomas Möller/Mostphotos

Vid 03.50 på lördagen gjorde polisen en rutinkontroll på Erik Dahlbergs väg i Kalmar.

– En man i 50-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri och olovlig körning. Han var märkbart berusad och fick följa med för tillnyktring. Han har inte kunnat blåsa så det fick bli ett blodprov istället. Resultatet har inte kommit ännu, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Kalmar.

Strax efter midnatt, natten till fredagen, stoppades en ung man i 20-årsåldern av polisen i en rutinkontroll på Norra vägen. Han misstänktes vara påverkad. Polisen hittade ingen narkotika i bilen, men mannen är misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, samt narkotikabrott eget bruk.

Vid 21.47 på lördagskvällen stoppades en bil i en rutinkontroll på Södra Långgatan. En man i 50-årsåldern är nu misstänkt för grovt rattfylleri, eftersom han hade 1,0 promille alkohol i blodet.

– Det var precis på gränsen att det blev grovt rattfylleri, säger Robert Loeffel.

Polisen gjorde under söndagsförmiddagen nykterhetskontroller på väg 136 vid Färjestaden på Öland. En man i 45-årsåldern misstänks nu för rattfylleri då han hade 0,46 promille alkohol i blodet när han stoppades.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.