Annons

Flera över 80 år i länet saknar fullgott skydd mot covid-19

En hög andel av personer 80 år eller äldre samt boende på särskilt boende har inte tagit den rekommenderade påfyllnadsdosen mot covid-19 under våren, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.
Publicerad 28 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Under våren rekommenderas de som är 80 år eller äldre, samt boende på särskilt boende, att ta en påfyllnadsdos. Sedan inför höst- och vintersäsongen rekommenderas de ytterligare en. Men flera över 80 år i Kalmar län har inte tagit den rekommenderade påfyllnadsdosen. De som berörs i länet har fått ett brev hem till sig med erbjudande om vaccination.

Att flera äldre saknar fullständig dos kan innebära att flera personer i gruppen har ett minskat skydd mot covid-19.

Annons

– I den här åldersgruppen har man en ökad risk för ett allvarligt sjukdomsförlopp, därför är det angeläget att ta den här påfyllnadsdosen. Anhöriga kan enkelt hjälpa till att boka en tid för vaccination via 1177.se, då bokningstjänsten inte kräver något inlogg, säger Arsene Nzobandora, ställföreträdande smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons