Flertal arrangemang under suicidpreventiva dagen

I dag, den 10 september, infaller Suicidpreventiva dagen. Över hela världen samlas människor för att uppmärksamma arbetet med att förhindra självmord.
Publicerad 10 september 2021
Foto: Mostphotos

Under dagen uppmärksammar många aktörer i länet suicid och de som inte längre finns bland oss. Det arrangeras ett flertal aktiviteter och evenemang, både fysiska och digitala, runt om i länet.

– Det finns ett stort engagemang i det förebyggande arbetet och suicidpreventiva dagen påminner oss om att det viktiga arbetet måste fortsätta - genom gemensamma krafter kan vi rädda liv. I år är vi dessutom fler som kraftsamlar tillsammans för att uppmärksamma dagen, säger Cecilia Gamme, folkhälsoutvecklare och regional suicidpreventiv samordnare, i ett pressutskick.

I Kalmar anordnas bland annat en ljusmanifestation med föreläsning och musik av Kim Stranne. Han berättar om sin resa och hur löpningen hjälpte honom hantera sin psykiska ohälsa. Arrangemanget startar klockan 18.30 på Larmtorget.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.