Fokus på lokal mat under julmatrunda

Länsstyrelsen planerar för en julmatrunda i advent.
Publicerad 11 oktober 2020
Foto: Pressfoto

Länsstyrelsen planerar nu för en julmatrunda i advent, med fokus på lokal mat. Eftersom pandemin förhindrar stora mötesplatser som marknader och mässor vill länsstyrelsen försöka få konsumenterna att hitta till de lokala matproducenterna istället.

Tanken är att länsstyrelsen tar fram en karta som visar var de medverkande företagen finns med en kort beskrivning av företaget, samt hjälper till med marknadsföringen. Därför letar länsstyrelsen just nu företag i hela länet, i olika delar av livsmedelskedjan som vill delta och finnas med på kartan.

Tanken är att företagen öppnar upp sin verksamhet och kanske bjuder in någon leverantör. Varje verksamhet ansvarar för att Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs och tanken är inte att det ska bli några marknader. Julmatrundan ska genomföras som en del i den regionala livsmedelsstrategiarbetet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.