Annons

Folkhälsomyndigheten: Nu får du gå till jobbet med snuva igen

Rinnande näsa och ont i halsen? Välkommen tillbaka till jobbet.
Publicerad 16 februari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Under pandemin rådde Folkhälsomyndigheten Sveriges invånare att stanna hemma från jobb eller skola vid förkylningssymptom som snuva, hosta eller huvudvärk. Nu har det rådet ändrats.

– Har man bara lättare symptom som snuva eller lite ont i halsen kan man gå till sitt jobb, beroende på var man jobbar. Jobbar man med äldre kanske man har andra riktlinjer från sin arbetsgivare, säger Sara Byfors, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, till Morgonstudion i SVT under torsdagen.

Annons

Hon betonar att det endast är vid lättare symptom som hosta och huvudvärk som det är okej att gå till jobbet. Har du feber ska du alltså fortsatt stanna hemma.

– Det är alldeles upp till var och en att bedöma. Det var kanske enklare under pandemin att man slapp göra den bedömningen, men samtidigt behöver man känna efter själv. Tar du Alvedon för att du har spänningshuvudvärk kan du gå till jobbet. Men om du har hög feber kanske kroppen signalerar att nu ska du vila, säger hon.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons